Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочали імунізувати учасників бойових дій

16 березня в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 у Полтаві від гострої респіраторної хвороби COVID-19 вакцинувалися 12 учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

«Щеплення залишковими дозами здійснені в межах другого етапу вакцинації та відповідно до внесених змін до дорожньої карти вакцинації від COVID-19», – прокоментував головний лікар Центру ПМСД №1 Віталій Павленко.

За його словами, згідно зі змінами передбачено здійснення відкритих вакцинальних заходів учасникам бойових дій, а також народним депутатам України, представникам органів виконавчої влади, лідерам релігійних організацій; видатним письменникам, спортсменам, музикантам, журналістам, акторам, старшим за 60 років.

Щеплення від коронавірусу зробив учасник АТО, прапорщик Ярослав Гречкосій.

«Виявив бажання вакцинуватися, щойно дізнався про таку можливість. Я чітко усвідомлюю: чим більше у суспільстві буде людей, які отримали щеплення, тим  швидше ми подолаємо цей вірус. Вважаю, що цю процедуру повинен пройти кожен свідомий громадянин. Наразі почуваюся добре», – сказав Ярослав Гречкосій.

17 березня у Центрі ПМСД №1 запланована вакцинація ще 4 учасників бойових дій.

Нагадаємо, за минулу добу в області проти коронавірусної інфекції вакцинували 690 людей. Загалом імунізували – 3162 людини.

15 березня голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов вакцинувався проти COVID-19 15 березня. Раніше щеплення зробили народна депутатка з Полтавщини Анастасія Ляшенко. А також директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак разом із заступниками. 

Перейти до вмісту