Ви тут:

Американські бренди взуття

Чим американське взуття відрізняється від англійського.

Якщо порівнювати американські взуттєві бренди з англійськими, то на американських фабриках частіше використовується шкіра дорослих корів або коней (кордован). Що стосується виконання, то англійці вірні суворому дизайну, в той час як американці є першовідкривачами більш сміливих моделей: наприклад, брогів longwing і оксфордів saddle.

На сайті easyxpress.com.ua можна замовити доставку взуття із США з easyXpress.

Американські взуттєві бренди

  1. Alden — провідний бренд класичної чоловічого взуття, заснований в 1884 році Чарльзом Олденом. Базується в штаті Массачусетс. Особливо славиться своїми фірмовими туфлями і черевиками з кордовану, проте більшість моделей взуття Alden зшито з телячої шкіри типу full-grain. Крім того, в асортименті є черевики та туфлі різних фасонів з нубуку, замші й шкіри антилопи куду, а також з полірованої глянсуватої, матової зернистої і лакованої шкіри. Підошви в ряді випадків шкіряні, але іноді — гумові, каучукові або крепові (світлого кольору).
  2. Cole Haan — великий бренд жіночого та чоловічого взуття, який було засновано у 1928 році Трефтон Коулом і Едді Хааном. Пропонує дуже великий асортимент з різними лінійками, в яких можна знайти як офіційні моделі типу чорних лакованих оксфордів без перфорації, так і абсолютно сучасні неформальні кросівки та кеди. Для верху взуття Cole Haan використовуються різні види шкіри: гладка матова, лакована, зерниста. Підошви виготовляють зі шкіри, гуми, синтетичних матеріалів; підкладку — зі шкіри, текстилю, шкірозамінника. Дизайн буває як консервативним, так і експериментальним.
  3. Florsheim — легендарний виробник класичних чоловічих туфель, який веде історію з 1892 року. Нині Florsheim випускає широкий спектр взуття. Для верху своїх туфель і черевиків фірма використовує гладку матову, лаковану і зернисту телячу і коров’ячу шкіру, замшу, нубук. Деякі моделі зшито зі шкіри американської дубильні Horween і замші англійської дубильні Charles F. Stead. Підкладка зазвичай шкіряна, але іноді буває з текстилю. Підошви виготовляються зі шкіри, гуми, поліуретану, термоеластопласту. Florsheim здійснює великі поставки в інші країни.
  4. G.H. Bass & Co. — широко поширений бренд з багатою історією, заснований в 1876 році. Ключова спеціалізація — лофери. Модель Weejuns давно вже можна назвати культовою, хоча спочатку фірма спеціалізувалася на більш грубих черевиках для роботи і активного відпочинку. Сьогодні G.H.Bass & Co. випускає також туфлі іншого роду. Для верху використовуються замша і шкіра різних видів: гладка матова, гладка глянсувата, вощена, зерниста, лакована. Підкладка в ряді випадків відсутня, але іноді вона є, і в цьому випадку зроблена або зі шкіри, або з текстильних матеріалів. Підошви можуть бути і шкіряними, і синтетичними, а дизайн — як класичним, так і неординарним.
Перейти до вмісту