Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Україна домовилася про постачання 4 вакцин від COVID-19, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася про постачання 4 вакцин від коронавірусу. Мовиться про препарати від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах

Таку заяву глава держави зробив під час Всеукраїнського форуму щодо коронавірусу “Україна 30”, про це повідомляє “ЕспресоTV”

“Ми домовилися про постачання в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Перший етап вакцинації розпочнеться вже цього місяця. Першими вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці”, – сказав президент.

За його словами, найближчим часом Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNtech в межах ініціативи COVAX для початку вакцинування українських медиків.

Читайте також: На Полтавщині першими від COVID-19 вакцинуватимуть працівників Центру імунології Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні

За цією ж програмою у лютому – березні почнеться постачання від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca. Є домовленість про постачання 1,9 мільйона доз вакцини Sinovac Biotech.

Однак, зауважив Глава держави, вирішивши питання постачання вакцини в Україну, влада зіткнулася з новою проблемою – недовірою до щеплень та відмовою від вакцинації чималої частини населення.

«Це – нове, але, я вважаю, дуже серйозне сучасне питання, яке всім нам належить вирішити. Я готовий на особистому прикладі, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація – важлива, вона безпечна, вона потрібна», – резюмував Глава держави.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у своєму відеозверненні до учасників форуму повідомила, що завдяки ініціативі COVAX лікарі та медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця.

«Ще мільйони доз вакцини надійдуть в Україну до літа», – сказала вона.

Президент Єврокомісії зазначила, що Європейський Союз є найбільшим донором ініціативи COVAX, і повідомила, що попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні.

«Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Їх було ретельно перевірено незалежним Європейським агентством з лікарських засобів. ЄС – на боці України, як і був завжди, зокрема у важкі моменти вашої новітньої історії. Тому що всі ми – одна європейська родина», – запевнила Урсула фон дер Ляєн.

Перейти до вмісту