Ви тут:
Суспільство 

SpaceX відправить перші модулі навколомісячної станції Gateway

Спочатку відправка перших елементів станції планувалася на 2022 рік, а початок пілотованих місій на 2023-2024ті роки. За задумом NASA, зі станції Gateway американські астронавти зможуть висаджуватися на Місяць, а в майбутньому вона стане базою для відправки апаратів і людей в дальній космос.

У 2030 році з неї повинна відправитися перша експедиція на Марс, пише ITC.ua.

У минулому році через постійні зриви термінів і відставання від графіка випробувань SLS NASA вирішило віддати доставку вантажів і модулів американським приватним компаніям, а компанія SpaceX очікувано першою отримала контракт Gateway Logistics Services на постачання Gateway. Для цього компанія Ілона Маска повинна розробити новий вантажний корабель Dragon XL на базі поточної вантажівки Cargo Dragon, що використовується для доставки вантажів на МКС.

Згідно з вимогами NASA, він буде здатний доставляти на станцію до п’яти тонн вантажів за один політ.

Тепер же NASA вирішило віддати SpaceX і доставку перших модулів навколомісячної станції Gateway. Компанія Ілона Маска отримає близько 331,8 мільйона доларів – вона запустить в космос енерго-руховий модуль PPE і житловий модуль HALO, причому вони будуть відправлені відразу в зборі. Перший буде оснащений сонячними панелями загальною потужністю 60 кіловат, іонними двигунами для корекції орбіти і антенами для зв’язку з Землею, іншими кораблями і модулями, а другий буде виділятися герметичною конструкцією і всіма необхідними підсистемами для підтримки необхідних умов для тимчасової дислокації.

Виводити єдину конструкцію в космос буде надважка ракета Falcon Heavy. Запуск модулів відбудеться не раніше травня 2024 року. До слова, в цьому році нас чекають три запуски ракети Falcon Heavy.

 

Перейти до вмісту