Ви тут:

На Полтавщині Держпродспоживслужба зобов’язала комунальне підприємство розрахувати економічно обґрунтовані тарифи

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області зобов’язало комунальне підприємство розрахувати економічно обґрунтовані тарифи на комунальні послуги.

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області, на підставі звернення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, відділ контролю за регульованими цінами провів позапланову перевірку суб’єкта господарювання, що надає комунальні послуги в смт. Скороходове Полтавської області.

За результатами перевірки встановили, що підприємством при розрахунку тарифу на послугу з централізованого водопостачання порушено вимоги Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою КМУ від 01.06.2011 № 869 в частині розрахунку витрат, пов’язаних з використанням електроенергії для технологічних потреб та інших прямих матеріальних витрат.

Крім того, тариф був сформований без розробленого та погодженого уповноваженим органом в установленому законодавством порядку річного плану господарської діяльності з централізованого водопостачання.

Аналогічне порушення було встановлено і при перевірці розрахунків тарифу на послугу з вивезення рідких побутових відходів, чим було порушено вимоги Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затвердженого постановою КМУ від 26.07.2006р. № 1010 (далі – Порядок №1010).

Також, в порушення Порядку № 1010 адміністративні витрати були розподілені між послугами та у розрізі операцій поводження пропорційно розміру доходу від надання послуг, замість суми виробничої собівартості та витрат із збуту.

“За результатами перевірки винесено припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Посадові особи підприємства притягнуті до адміністративної відповідальності. У разі виявлення фактів встановлення економічно необґрунтованих тарифів на комунальні послуги, просимо звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: вул. Воскресенській узвіз, 7, м. Полтава, 36020, тел. (0532)60-66-47, тел. Відділу контролю за регульованими цінами: (0532) 608-314”, – йдеться у повідомленні.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту