Ви тут:
Оголошення Погода Суспільство Україна 

Хуртовини, ожеледь та мокрий сніг з дощем: синоптики попередили про погіршення погоди 11-12 лютого

У звʼязку з виходом південного циклону в Україні 11 та 12 лютого очікується ускладнення погодних умов. Синоптики прогнозують хуртовини, ожеледь, ожеледиці, мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу та ожеледиця.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Так, 11 лютого у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях значний сніг, мокрий сніг налипання мокрого снігу, місцями ожеледь, у західній частині пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини. Оголосили І рівень небезпечності.

У Карпатському регіоні сильний дощ та мокрий сніг (ІІ рівень небезпечності).

12 лютого у північних, центральних, Одеській, Миколаївській областях значний сніг, хуртовини, снігові замети та ожеледь. Пориви вітру сягатимуть до 15-20 м/с (І рівень небезпечності).

Також на дорогах, крім південного сходу, ожеледиця.

Приріст снігу в західних, північних областях 10-20 см, у південних, центральних областях 10-15 см, у східних областях 5-7 см.

Нагадаємо, 10 лютого в Україну йде наступний із серії південних циклонів – Ulf. Тож опади синоптики обіцяють у більшості областей. Зокрема, у Полтаві та області 10 лютого буде мокрий сніг з дощем. Температура повітря коливатиметься вночі від 4 до 6 градусів морозу, вдень – від -1 до +1 градусу. Вітер – північно-східний, 7-12 м/с.

Фото: glavcom

Перейти до вмісту