Ви тут:
Погода Полтавщина Суспільство 

В Україну йде новий циклон: 10 лютого на Полтавщині прогнозують мокрий сніг з дощем

У середу, 10 лютого, в Україну йде наступний із серії південних циклонів – Ulf. Тож опади синоптики обіцяють у більшості областей.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

“Наш Tristan, який вчора сипав і лив, та й далі продовжує в східних областях, словом, веселився, як на корпоративі, поступово зміщується у східному напрямку. А черговий -, хвацько закрутивши вуса, готується у середу стрибонути в Україну. 10-го лютого опади передбачаються у більшості областей України. Але не одночасно. Вночі та вранці – на Заході та Півночі. Вранці та вдень – на Півночі та у центральній частині. Вдень та ввечері – на Сході, північному сході, на Запоріжжі та на Дніпропетровщині”, – написала Наталка Діденко у фейсбуці.

Також вона додала, що сніг більш ймовірний у західних та північних областях, на Прикарпатті та в Карпатах сніг із дощем. Мокрий сніг та дощ – Центр та Схід України. У південній частині завтра опади очікуються на Запоріжжі, на решті території Півдня – або хмарно, або максимум невеликі опади.

Вітер північно-східний, поривчастий.

У північній частині та більшості західних областей передбачається вдень -3-9 градусів. А на південному заході, навколо Карпат, від 3 морозу до 3 тепла. У центральних областях та на Сході України від 4 морозу до 4 тепла. У південній частині +4+8 градусів, в Криму до +12 градусів.

За інформацією Укргідрометцентру, у Полтаві та області 10 лютого буде мокрий сніг з дощем. Тепература повітря коливатиметься вночі від 4 до 6 градусів морозу, вдень – від -1 до +1 градусу. Вітер – північно-східний, 7-12 м/с.

Наталка Діденко додала, що 11-12 лютого чекає ще один циклон та потепління. А вже з неділі опади слабшатимуть, а морози серйозно посиляться.

Нагадаємо, на Полтавщині працюють пункти обігріву.

Перейти до вмісту