Ви тут:
PROвсе Суспільство 

7 рослин, які допоможуть очистити повітря

Неважливо, де ви працюєте: вдома чи в офісі, практично весь робочий день проходить в приміщенні. Звісно, при цьому ми потерпаємо від дефіциту свіжого повітря. Щоб відновити баланс та допомогти організму дихати, експерти радять посадити ці вазонки.

Один із найпростіших способів об’єднати природу та роботу у квартирі чи офісі – облаштування приміщення правильними кімнатними рослинами. Кожен із цих варіантів не лише додасть затишку, але й допоможе очистити повітря та відпочити, передає 24 канал.

Англійський плющ

Ця проста та невибаглива в догляді лоза, чудово доповнить інтер’єр. Окрім цього, звичайний плющ може допомогти зменшити цвіль у вашому домі чи офісі.

Фікус еластік

Фікус еластік

Окрім того, що подібні рослини є чудовим доповненням до інтер’єру, вони з легкістю виводять токсини, що потрапляють у повітря та боряться з рядом паразитів. Дослідження довели, що один вазонок допомагає мінімізовувати кількість формальдегіду в повітрі.

Щоб активізувати цю неймовірну здатність рослини, варто протирати її листки вологим рушником. Таким чином вони розкриють свої пори для оптимального очищення повітря.

Нефролепіс піднесений

Папороть в декорі

Папороть теж підходить для видалення забруднювачів повітря, зокрема формальдегіду, ксилолу та толуолу, які здатні провокувати головний біль, проблеми з диханням та ріст ракових клітин. Окрім цього такі рослини боряться із сухістю приміщення, яка виникає в опалювальний сезон, підвищуючи вологість повітря в приміщенні.

Діпсіс жовтуватий

Пальма

Дослідження NASA 1989 року назвало пальму одним з найпотужніших очищувальних засобів, які можна встановити вдома. Рослина зменшує кількість формальдегіду із внутрішнього середовища та ефективно зволожує і очищає повітря.

Спатіфілум

Лілія

Дослідження NASA показують, що лілія може відфільтровувати бензол, формальдегід, трихлоретилен, ксилол, толуол та аміак. Ці токсини можуть спричинити головний біль та проблеми з диханням. Також лілія зменшує кількість плісняви, яка посилює алергію та симптоми астми. Фахівці навіть радять тримати горщик з вазонком у ванній кімнаті, щоб контролювати розмноження плісняви.

Сансев’єрія трисмугова

Чому корисно саджати вазонки

Такі вазонки можуть видаляти з повітря широкий спектр речовин, включаючи бензол, формальдегід, трихлоретилен, ксилол та толуол. Листки сансев’єрії також використовують для лікування подразнення шкіри. А той факт, що їх легко вирощувати, робить цю рослину найкращим вибором для оформлення вашого дому.

Філодендрон

Філодендрон

Вирощувати філодендрони надзвичайно просто, вони очищають повітря від формальдегіду та ксилолу – токсину, що міститься в клеях, який може потрапити у ваш дім чи офіс після проведення ремонтних робіт.

Перейти до вмісту