Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні 21 заклад профтехосвіти безкоштовно отримає макет нового сайту, – МОН

21 заклад професійно-технічної освіти за сприяння Міністерства освіти і науки безкоштовно отримає шаблон нового сайту.

Ця активність є частиною кампанії зі зміни іміджу профосвіти, яка закладена в Стратегії розвитку професійно-технічної освіти. Надалі типовий шаблон буде надісланий іншим закладам мережі, тож вони зможуть замінити нинішні сайти на нові. Результати кампанії з модернізації вебплатформ були презентували 20 січня серед закладів-учасників Програми ЄС EU4Skills, повідомляє пресслужба Міністерства освіти.

Типовий шаблон містить 5 розділів, а саме: “Про нас”, “Учням і педагогам”, “Вступникам”, “НПЦ” та “Партнерам”. За ними закріплено майже 30 сторінок, які профтехзаклади зможуть наповнити актуальними даними. Розробники також передбачили кілька наборів кольорів, які адміністратори обиратимуть під час візуального оформлення.

Важливо, що типовий сайт враховує вимоги ЗУ “Про освіту”, які стосуються відкритого доступу до інформації про профтех та деяких його статутних документів.

“Зараз шаблон отримають лише пілотні училища, однак вже в лютому ми передамо його іншим закладам мережі. Це вперше Міністерство надає закладам профосвіти типовий шаблон сайту, який зможе покращити їхню комунікацію. Запропонований шаблон є простим і зручним для користувачів, має логічну структуру”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Читайте також: Решетилівський аграрний ліцей отримав IT-обладнання за програмою EU4Skills

Компанія-виконавець не тільки створила типовий шаблон, а й провела аналіз сайтів, які діють нині. Його результати із зауваженнями до технічної роботи та контенту вже передані пілотним профтехам. Разом зі звітами та шаблонами адміністрації отримали відеороз’яснення про те, як працювати з адмінпанеллю нового сайту. Крім того, розробник упродовж перехідного періоду надаватиме консультації щодо перенесення інформації та заміни старих сайтів на нові.

“Програма EU4Skills усіляко сприяє проведенню заходів з діджиталізації для підтримки реформи профтехосвіти в Україні. Зокрема, EU4Skills підтримує Міністерство у модернізації вебсайтів закладів профтехосвіти. Сучасні, структуровані сайти – важливий інструмент, який допоможе залучити більшу кількість учнів, налагодити ефективне інформування та співпрацю з підприємствами-роботодавцями, а також покращить імідж закладів профтехосвіти загалом. Окрім того, оновлені сайти стануть зручною платформою для організації дистанційного навчання в умовах пандемії COVID-19”, – пояснив директор Програми EU4Skills Йенс Адам.

Оскільки наповнення сайтів є одним зі складників модернізації самих закладів, для адміністрацій та викладачів також провели дводенний тренінг щодо базових правил комунікації.

“На перший погляд ведення сайту чи сторінки в соцмережі може здаватися незначним у роботі профтеху. Однак саме з таких речей і формується враження про заклад. Його щоденна комунікація зі вступниками, учнями чи управлінцями зрештою впливає на сприйняття професійної освіти загалом. Тому ми комплексно працюємо з освітянами на місцевому рівні, сприяємо проведенню навчання для них і залучаємо до цього наших партнерів”, – зазначив Ігор Гарбарук.

Кампанія з модернізації вебсайтів відбулася за підтримки Програми ЄС EU4Skills.

Перейти до вмісту