Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Решетилівський аграрний ліцей отримав IT-обладнання за програмою EU4Skills

Державний навчальний заклад “Решетилівський професійний аграрний ліцей” імені І.Г. Боровенського отримав сучасне IT-обладнання. Воно призначене, передовсім, для дистанційного навчання.

Таке обладнання ліцей отримав у рамках програми EU4Skills, що спрямована на підтримку реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програмі допомагає ЄС і країни-члени: Німеччина, Фінляндія, Польща, Естонія.

Відтепер, Решетилівський ліцей має 24 ноутбуки, проектор, екран, сервери, картриджі, програмне забезпечення.

Кабінетом з IT-обладнанням користуватимуться викладачі та учні, щоб покращувати якість професійної освіти. Зараз актуальним є дистанційне навчання. Європейці дбають про те, щоб ми надавали якісну освіту. Приємно, що не лише дають обладнання, а й навчають педагогів. Педколектив нині проходить широкомасштабне навчання щодо використання техніки. Ми отримуємо ліцензійні програми, щоб можна було законно і професійно використовувати його у навчальному процесі”, – розповіла директор навчального закладу Ніла Спільна.

Нагадаємо, раніше у МОН повідомляли, що три заклади Полтавської області отримають IT-обладнання для покращення дистанційного навчання. Окрім Решетилівського аграрного ліцею, це Професійно-технічне училище №44 у Миргороді та Вище професійне училище №7 у Кременчуці.

Євросоюз допомагає закладам профтехосвіти Полтавської області, щоб ці заклади не були забутими, як колись. Зараз кошти вкладаються у спеціальності, які найбільше витребувані на ринку праці. У нас дуже багато юристів, економістів і фінансистів, але не вистачає робітничих професій, яких готують у цьому закладі. Решетилівка, Миргород і Кременчук — саме ті три міста, куди будуть вкладатись кошти з європейських інституцій. Зі свого боку, обласна влада надає кошти на інфраструктурні об’єкти, об’єкти відпочинку і ті напрямки, які можемо фінансувати з обласного бюджету”, – розповів голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Варто зазначити, що 17 грудня 2018 року була підписана Угода між Україною та Європейською комісією щодо фінансування Програми “EU4Skills: Кращі навички для сучасної України”. Полтавська область — одна з семи регіонів України, яка з найвищими балами перемогла у відкритому конкурсі для реалізації проєктів створення Центрі професійної досконалості. Впродовж двох років у Решетилівському ліцеї готувалися до участі у програмі, а далі — зустрічі з експертами у сфері освіти.

Окрім Полтавської області, IT-обладнання отримають ще два заклади у Запорізькій області. Загалом, на п’ять закладів профтехосвіти у двох областях обладнання закупили на понад 100 тисяч євро.

Програма EU4Skills реалізовуватиметься в Україні до 2023 року. Її загальне фінансування – 58 млн євро.

Перейти до вмісту