Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Дистанційне навчання для полтавських школярів рекомендують проводити в асинхронному форматі

У Полтаві школам  для учнів 1-11(12)-х класів та закладам позашкільної освіти рекомендують з 11 по 22 січня (для ліцею №1 – до 23 січня) організувати навчання у дистанційному форматі.

Це пов’язано із запровадженням в Україні локдауну.

В Управлінні освіти виконкому Полтавської міської ради повідомляють, що для учнів 1-4 класів під час 1-го тижня дистанційного навчання (з 11 по 16 січня) варто максимально використовувати асинхронний режим проведення навчальних занять.

Також такий режим радять використати 16 січня (коли припадає робоча субота) для учнів 1-11(12)-х класів усіх закладів загальної середньої освіти, в тому числі спеціальних.

Читайте також: Для полтавських школярів весняні канікули розпочнуться наприкінці березня

За допомогою асинхронного режиму навчання здобувачі освіти працюють у власному темпі та у зручний для себе час. Педагоги мають зазначити терміни виконання завдань, надіслані для зворотного зв’язку, надати орієнтовний розклад занять для слухачів курсу, щоб вони мали
уявлення про те, що їм слід робити й коли.  Наприклад, викладач може записувати власні короткі відеоуроки, пояснення або навчальні завдання, які учні виконують самостійно.

Читайте також:  Освіта в локдаун: як школярам та вчителям налаштуватись на дистанційне навчання після канікул

Асинхронне навчання можна здійснювати за допомогою онлайн-курсів – Coursera, EdX, Udacity, Prometheus, EdEra, онлайн-літератури, форуму, чату, електронної пошти.

 

 

 

Перейти до вмісту