Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Британська компанія подарувала Полтавській політехніці інноваційну лабораторію

До ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрита інноваційна лабораторія інтегрованого моделювання з програмним забезпеченням від британської компанії Petroleum Experts Limited.

Лабораторію відкрили на базі Навчально-наукового інституту нафти і газу, повідомляють у пресслужбі навчального закладу.

Програмне забезпечення Petrolium Experts (Petex) дає можливість проводити інтегроване (інформаційне) моделювання всього циклу видобування вуглеводнів за схемою “Пласт – свердловини – системи збору і підготовки”. 

Набір інструментів лабораторії можна запускати синхронно, що дозволяє працювати у командах над нафтогазовими проектами в режимі онлайн, розробляти і уточнювати модель видобутку протягом проектування, розробки і експлуатації родовища. Близько 20 студентів нафтогазових спеціальностей можуть щодня паралельно працювати над дипломними проєктами та навчальними завданнями, вдосконалюючи практичні навички.

Моделювання в новій лабораторії адаптоване до реальних промислових даних з використанням повноцінної моделі родовища (пласта), свердловин, надземної інфраструктури (систем збору і підготовки вуглеводнів), що надає можливість максимально оптимізувати технологію видобування вуглеводнів та виконати точні прогнози розробки родовищ вуглеводнів.

Перейти до вмісту