Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Під час локдауну учні можуть навчатись дистанційно, – МОН

Під час локдауну, який запровадили в Україні з 8 по 24 січня 2021 року, учням заборонено відвідувати школи. Водночас заклади освіти можуть оголосити на цей період канікули.

Відповідний лист Міністерство освіти і науки надіслало керівникам місцевих департаментів освіти і науки.

У цей час учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

Довідково. Спеціальна школа – заклад загальної середньої освіти, що забезпечує здобуття певного рівня загальної середньої освіти особам з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушеннями розвитку.

Тим часом МОН просить вжити всіх можливих невідкладних заходів, які спрямовані на організацію в цей період дистанційного навчання. Зокрема – за допомогою платформи “Всеукраїнська школа онлайн”.

Читайте також: Новорічні свята у школах відбудуться без відвідувачів

Нагадаємо, відповідно до плану 2020-2021 навчального року, зимові канікули у школах тривають з 25 грудня по 10 січня. Це означає, що після 10 січня школи можуть продовжити навчати учнів дистанційно. Однак у законі про “Повну загальну середню освіту” (ч. 4 ст. 10) йдеться, що структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

Крім того, згідно з Законом, тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше, ніж 30 календарних днів.

 

Перейти до вмісту