Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Плануємо збільшити кількість ліжко-місць, забезпечених киснем, до 2700, – Синєгубов

У лікарнях Полтавської області планують збільшити кількість ліжко-місць, забезпечених киснем, до 2 700. Про повідомили під час апаратної наради у голови облдержадміністрації.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак зазначив, що до прийому хворих з коронавірусом потрібно готуватися усім лікарням області. Зокрема, планують забезпечити киснем 2 700 ліжкомісць. Нагадаємо, на 20 листопада на Полтавщині було 808 ліжок, забезпечених киснем.

На сьогодні у стаціонарах лікується 425 пацієнтів з підтвердженим діагнозом, з підозрою на коронавірус перебуває – 516. У палатах інтенсивної терапії — 68, на апаратах ШВЛ — 28. Всі лікарні області зобов’язані бути готові до надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Терапевтичні відділення є в кожній лікарні, тож вже потрібно готувати персонал”, – розповів Віктор Лисак.

Читайте також: На Полтавщині коронавірус за добу лабораторно підтвердили у 314 жителів

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що лікарні області мають відповідати усім вимогам стандартів надання медичних послуг.

Ми плануємо збільшити кількість ліжко-місць, забезпечених киснем, до 2 700. А загальна кількість — понад 3 тисячі. Розуміємо, що всі медичні заклади будуть задіяні у цій боротьбі. Ми маємо відповідати усім вимогам стандартів надання медичних послуг”, – зазначив Олег Синєгубов.

Читайте також: Степанов назвав регіони, де недостатньо ліжок з киснем для пацієнтів з коронавірусом

Щодо роботи лабораторного центру, то нині він має показник 1200 ПЛР-тестів на добу. 

Поки що, за нашими даними, цього достатньо, але ми ще будемо збільшувати. До нас надходять сигнали, що хтось чекає тесту 5-7 днів. Розібравшись у кожному випадку, виявляється — це лише невдала комунікація. Справа в доставленні зразків тестів до лабцентру. Поки не назбирають тестів, не везуть їх до лабцентру. Тож лікарні мають комінікувати між собою. Головне, щоб тести доставляли день в день. Дійсно, в лабцентрі зараз черга невелика”, – додав Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту