Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Після 10 років будівництва на Полтавщині відкрили відремонтовану частину дороги Київ-Харків-Довжанський

Ділянка дороги міжнародного значення від Лубен до Полтави тривалий час перебувала в стадії ремонту.

Через невиконання зобов’язань підрядниками, два міжнародних контракти було розірвано. Лише у 2019 році вдалося відновити активні будівельно-ремонтні роботи.

“Цього року ми відкриваємо проїзд дорогою майже у 80 кілометрів, які були відремонтовані практично з нуля. У 2009 році разом зі Світовим банком розпочали цей проект, а цьогоріч нарешті вводимо його в експлуатацію. Повністю нове асфальтне покриття. Наступного року завершимо роботи на ділянці Полтава-Харків і забезпечимо швидкісний та комфортний проїзд по всій протяжності дороги”, – розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков.

За словами представників Укравтодору, капітальний ремонт та реконструкцію автодороги М-03 Київ-Харків-Довжанський після проведення міжнародного тендеру у 2013 році розпочала італійська компанія “Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.”.

У зв’язку з відсутністю прогресу виконання робіт та інших об’єктивних причин у 2016 році контракт був розірваний. На ділянці Лубни-Полтава залишилися незавершені роботи. Після проведення другого міжнародного тендеру на виконання залишків робіт уклали контракт з переможцем – компанією “Xinjiang Communications Construction Group Co. Ltd.” (Китай). Однак через невиконання зобов’язань контракт з цим підрядником теж був розірваний у 2018 році.

Слід зазначити, що Укравтодор запустив портал зі статистичною інформацією про зважування у русі.

У рамках капітального ремонту та реконструкції укладено майже 700 тисяч тонн асфальтобетону на ділянках загальною протяжністю майже 85 км. Збудували нові штучні споруди: 9 мостів, одну дворівневу транспортну розв’язку, 5 підземних пішохідних переходів, 4 надземних пішохідних переходи, 6 біопереходів.

Читайте також: Нічне фото розв’язки під Полтавою перемогло у конкурсі Укравтодору

Перейти до вмісту