Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Зараз у лікарнях перебуває понад 20 тисяч пацієнтів з COVID-19, – МОЗ

На сьогодні в українських лікарнях, визначених для лікування хворих на коронавірус, перебуває понад 20 тисяч пацієнтів, і їхня кількість стрімко зростає.

Про це під час брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Кожного дня ми шукаємо, в який спосіб рятувати людей, щоб це було більш дієво. Однак у медичної системи є певна межа, зокрема обмежена кількість медичних працівників. У наших лікарнях станом на сьогоднішній ранок знаходиться понад 20 тисяч хворих, тобто понад 20 тисяч ліжок вже зайняті. І кожного дня ця кількість збільшується. Медична система не витримає, якщо ми не почнемо масово дотримуватися протиепідемічних правил”, – повідомив Максим Степанов.

Читайте також: З понад 4 тисяч апаратів ШВЛ, наразі задіяні менше 10%, – МОЗ

Максим Степанов також зазначив, що за пів року медична система України була значно зміцнена: кількість ліжок у лікарнях збільшено з 12 тисяч до 37 тисяч, зокрема у 2,5 рази збільшено кількість ліжок з підведеним киснем; до 34 тисяч на добу збільшено кількість тестувань.

“Але я ще раз наголошую – у системи є певна межа. Медицина може банально не витримати, якщо ми не почнемо усі без винятку дотримуватись правил. Я прекрасно розумію, що ми не можемо зараз піти тим шляхом, яким пішли деякі європейські країни. Наприклад, Ізраїль, який запровадив повний локдаун у зв’язку зі збільшенням кількості хворих. Так, це дієвий засіб, щоб розірвати ланцюг передачі вірусу. Однак для економіки нашої країни це може стати катастрофою”, – сказав Міністр.

Читайте також: Ляшко повідомив, коли в Україні введуть жорсткий карантин

Максим Степанов вкотре закликав дотримуватись головних протиепідемічних правил: носити маски, дотримуватись соціальної дистанції та користуватися антисептиком.

Перейти до вмісту