Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині відкрили першу інформаційну табличку

У Пирятині поблизу Собору Різдва Богородиці відкрили першу інформаційну табличку. З її допомогою не лише туристи, а й місцеві жителі зможуть більше дізнатись про місто та найстарішу споруду.
Ця табличка є першою, проте планується встановлення ще 8-9 таких же показників на історично важливих будівлях міста. Цю ідею реалізували завдяки розробці та реалізації “Програми збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ на 2020 рік”, йдеться на Facebook-сторінці Пирятинської міської ради.
Міський голова Олексій Рябоконь привітав присутніх із продовженням кропіткої роботи – відновлення та збереження національної пам’яті, виховання у свідомості жителів громади поваги до минулого. Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму міської ради, наголосила, що першою встановлено табличку на єдину на Пирятинщині пам’ятку архітектури національного значення. Та висловила надію на ефективну роботу в напрямку збереження пам’яток у майбутньому.
Більше про саму будівлю розповів краєзнавець Олександр Рудковський, який взяв участь у підготовці тексту таблички. Поезію присвячену Тарасові Шевченку, що бував у храмі Різдва Богородиці, прочитала вихованка гуртка “Живе слово” Даша Семенина. Долучився до заходу й настоятель храму о.Михаїл – презентував громаді стародрук – Євангеліє 1735 року видання, що було придбане пирятинцем за 8 рублів та передано в храм ще в ХVII ст. Найближчим часом заплановано встановлення ще ряду табличок. 

Перейти до вмісту