Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Студентів переводимо на дистанційне навчання, з гуртожитків примусово не виселятимуть, – Шкарлет

У Міністерстві освіти і науки України закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендують перейти на дистанційну форму навчання  з 15 жовтня по 15 листопада.

Про це повідомив т.в.о міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Обов’язковою умовою є виїзд студентів з гуртожитків. Але примусово студентів з гуртожитків не виселятимуть. Заклади вищої освіти повинні зберегти місця проживання студентів з обов’язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів.

“Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків. Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу. В офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від’їзду з гуртожитків додому студентів, окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, “червоних” карантинних зон та інших. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)”, – пише Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, у МОН рекомендують розпочати осінні канікули для школярів з 15 жовтня.

Перейти до вмісту