Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина отримала всі кошти державної субвенції на реконструкцію приймальних відділень

За тиждень касові видатки на реалізацію проєктів, які фінансуються цьогоріч за кошти ДФРР, зросли на 1,1 мільйона гривень. Актами виконаних робіт закрито 38,6 мільйона гривень. Про це розповіла т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко на апаратній нараді в голови облдержадміністрації.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Зазначила, що немає ризиків не освоїти кошти до кінця року. За її словами, основні зміни – в будівельній готовності, освоєнні коштів. Зокрема, готовність спортивного залу Демидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Решетилівського району – 30%. У Мартинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Карлівського району, де проводять термомодернізацію, готовність – 96%. Підрядник гарантує завершення робіт до 10 жовтня.

Стовідсоткова будівельна готовність – у ДНЗ у Піщаному Кременчуцького району. Наступний крок – підготовка документів для отримання декларації про введення будівлі в експлуатацію. ДНЗ «Теремок» у Лохвиці готовий на 98%.

Найкращі показники приросту будівельної готовності за тиждень по таких об’єктах: спортивний зал у Ромоданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Миргородського району – +20% (загалом 70%), Лубенський ДНЗ №9 «Берізка» – +15 (загалом 65%), стадіон у Бутенках Кобеляцького району – +31% (загалом 31%).

«У Ромоданівській школі триває облаштування водовідвідних лотків, вимощення по периметру всієї будівлі, проводять внутрішні роботи. У Лубенському ДНЗ утеплюють стіни мінераловатними плитами, вимощують доріжки, облицьовують ґанки. Триває монтаж протипожежних сходів. Підрядник планує передати акти виконаних робіт на перевірку технагляду. Нещодавно по об’єкту в Бутенках отримали дозвіл на початок будівельних робіт. Тривають роботи з укладання залізобетонних плит-перекриття, бетонування під металеві стійки огорожі, їх встановлення, укладання бордюрів для бігових доріжок. Завершується будівництво центрального входу й відбувається зварювання конструкцій трибун для глядачів», – поінформувала Олена Онупко.

Будівельна готовність Лубенської школи І-ІІІ ступенів №3 – 45%, Миргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 – 30%. Збільшилася протяжність велосипедних доріжок, які будують у Миргороді, з 4,3 до 5,1 кілометра. Готовність цього об’єкта – 45%.

Читайте також: “Велике будівництво”: на Полтавщині триває будівництво 10 амбулаторій

Олена Онупко поінформувала й про стан реконструкції та капремонту приймальних відділень на Полтавщині. Зазначила, що всі кошти державної субвенції – 64 мільйони гривень – на рахунках розпорядників коштів.

«Гадяцька ЦРЛ нещодавно отримала дозвіл на початок будівельних робіт. Будівельна готовність об’єкта – 10%. У Лубенській лікарні інтенсивного лікування – 36%. На реконструкцію лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» 23 вересня оголошено новий тендер, оскільки попередній не відбувся за відсутності учасників. По Горішньоплавнівській міській лікарні триває подання тендерних пропозицій, проведення аукціону заплановане на 13 жовтня. Хорольська ЦРЛ дозвіл на початок будівництва одержала. Там тривають демонтажні роботи. Із наступного тижня очікують позитивну будівельну готовність на об’єкті», – сказала Олена Онупко.

Поінформувала, що проєктно-кошторисна документація по капремонту відділення 1-ї міської клінічної лікарні в Полтаві у кінці вересня передана на експертизу. Відкоригованої експертизи немає, документи на отримання дозволу на початок будівельних робіт відповідно не подавали. Подібна ситуація й по Миргородській ЦРЛ: усувають неточності в ПКД, документи на експертизі.

«Розуміємо, що ще потрібно провести тендерні процедури по цих об’єктах. Якщо будемо рухатися такими темпами, то не встигнемо. Область просто втратить ці кошти. Ще навесні починали роботу щодо реконструкції приймальних відділень, наголошували на оперативності розробки проєктно-кошторисної документації. Ті населені пункти, які встигли, отримають сучасні приймальні відділення з медичним обладнанням. Хто не встиг – це провина органів місцевого самоврядування, – зазначив голова ОДА Олег Синєгубов. – Проведемо нараду щодо доцільності спрямування фінансів на ці відділення. Можливо, перерахуємо кошти на інші об’єкти».

Олег Синєгубов наголосив, що райдержадміністрації мають контролювати будівництво, яке відбувається на їхніх територіях, та стан освоєння коштів ДФРР, про всі ризики потрібно оперативно повідомляти облдержадміністрацію.

 

 

 

 

Перейти до вмісту