Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Невдовзі на Полтавщину надійдуть швидкі тести на антигени до COVID-19, – Лисак

Нині на Полтавщині ситуація із захворюваністю на коронавірус залишається складною. – хворіють 4975 людей.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, наразі 916 людей з пневмоніями перебувають на амбулаторному лікуванні, на стаціонарному лікування — 481 людина. Щоденно бригади екстреної допомоги констатують близько 120-130 випадків пневмонії.

На жаль, ситуація залишається складною. Потрібно вживати заходів щодо контролю і проведення профілактичних заходів. Впродовж минулих трьох днів у нас не перевищувало 200 хворих на добу. Будемо сподіватись, це наслідки вжитих заходів – зменшення кількості перевезень у транспорті та скасування очних занять у закладах освіти. Менше спілкуються учні, вчителі та студенти. І це дає, в якійсь мірі, стабілізувати ситуацію”, – повідомив Віктор Лисак.

На 24 жовтня у Полтавській області було зафіксовано 162 випадки, 25 жовтня — 182, на 26 жовтня — 180.

Нагадаємо, з 19 жовтня у Полтаві та області в школах розпочались осінні канікули. А студентів МОН рекомендувало перевести на дистанційне навчання.

Також Віктор Лисак повідомив, що невдовзі на Полтавщину надійдуть нові швидкі тести на антигени коронавірусу.

МОЗ закупив тести, які найближчим часом надійдуть до нас. Це швидкісні тести на антигени COVID-19. У світі все це вже проводиться”, – говорить директор Департаменту охорони здоров’я.

Як повідомляв доктор медичних наук, міжнародний експерт у сфері охорони здоров’я та епідеміології Михайло Фаворов, такі тести набагато дешевші.

Лікарні Полтавщини, які визначені для лікування хворих на COVID-19, на 100% забезпечені засобами індивідуального захисту з резервом роботи на 1,5-2 місяці. Загалом по лікарнях в Україні забезпеченість ЗІЗ становить 66,77% (Полтавська область – 79,84%).

“В області 733 ліжка забезпечені централізованою подачею кисню (638 – у лікарнях першої хвилі та 95 – у лікарнях другої ). Це в межах 60%, але треба розгорнути додатково ліжок із кисневою підтримкою щонайменше до 80%”, – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, 18 лікарень Полтавщини, які лікують хворих на COVID-19, отримають кошти на модернізацію ліжок з киснем.

Перейти до вмісту