Ви тут:
Освіта Суспільство ТОП-новина Україна 

Канікули з 15 жовтня та дистанційне навчання для студентів: рішення Уряду

Сьогодні, 13 жовтня, на позачерговому засідання Уряду затвердили питання щодо особливостей роботи закладів освіти в період адаптивного карантину, які напередодні розглянула Державна комісія ТЕБ і НС.

Закладам загальної середньої освіти рекомендують встановити осінні канікули з 15 по 30 жовтня. Далі — можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, “червоних” карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

Читайте також: Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 грудня

У листі Міносвіти вказано, що слід із розумінням поставитися до необхідності проживання в гуртожитках у цей період сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій та “червоних” карантинних зон, здобувачів освіти, які проходять практику, іноземних громадян та осіб без громадянства тощо.

Цим особам та здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою, необхідно забезпечити з максимально можливим дотриманням карантинних обмежень можливість проживання в гуртожитках у вищевказаний період відповідно до поданої ними заяви.

Студенти, які виїжджають з гуртожитків у період з 15 жовтня до 15  листопада 2020 року, мають бути звільнені від оплати за проживання за цей період. Оплата, яка була внесена як аванс, має бути повернута або зарахована як оплата за наступні періоди проживання.

Нагадаємо, на Полтавщині також рекомендують школам запровадити осінні канікули з 15 жовтня. Також з 15 жовтня розпочнуться канікули у Кременчуці та Миргороді. У Полтаві школярів планують відправити на канікули з 22 жовтня.

Перейти до вмісту