Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Володимир Зеленський у Полтаві відкрив сучасний кардіоцентр

1 вересня у Полтаві з робочим візитом перебуває Президент України Володимир Зеленський.

Опівдні він відвідав Полтавський обласний клінічний кардіоцентр, що знаходиться по вулиці Макаренка, 1а. Новий корпус інтервенційної кардіології та реабілітації обласного кардіоцентру будувався у рамках президентської програми “Велике будівництво”.

“Сьогодні запускається в роботу цей прекрасний сучасний центр. Багато років будували. Те, що я побачив дійсно вражає. До сьогоднішньої моєї роботи ми багато мандрували багатьма країнами, у багатьох лікарнях я був, бачив найсучасніші лікарні Європи, Америки, світу. Але жодного разу я не бачив державну лікарню чи центр такого рівня. Тут є все – і діагностика, профілактика, реабілітація, хірургія на найвищому рівні, найкраща техніка з професійним персоналом”, – наголосив Володимир Зеленський.

На першому поверсі шестиповерхового центру буде поліклініка, приймальне відділення, кабінет КТ та кабінет профільних лікарів. На другому – відділення функціональної діагностики: кабінети ЛФК, велоергометрії, електрокардіографії, довготривалого ЕКГ контролю, стрес-ехокардії, ультразвукового дослідження, рентгенкабінет, конференцзал на 80 місць, кабінет телемедицини. 3, 4 та 5 поверхи – двомісні палати з окремими санвузлами, а на 6-му – операційні, лабораторія, блок реанімації та інтенсивної терапії.

Корпус оснащений новітнім обладнанням, що дасть змогу знизити смертність від серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань. А також:

1) забезпечити лікування хворих на 136 ліжках та працевлаштувати 193 медики;

2) знизити летальність від інфаркту міокарда в області до 12%;

3) знизити показник виходу на інвалідність серед осіб працездатного віку з хворобами системи кровообігу;

4) запровадити діагностику та лікування гострого коронарного синдрому за рахунок первинних втручань на ранніх стадіях хвороби;

5) підвищити доступність сучасних інтервенційних методів лікування фатальних порушень ритму серця серед мешканців Полтавщини;

6) скоротити час встановлення діагнозу і термінів стаціонарного перебування хворих.

“Сьогодні разом із Президентом Володимиром Зеленським переконалися, що будівництво завершене. Вже за кілька тижнів розпочнеться прийом пацієнтів. І тут вперше на Полтавщині проводитимуть операції на відкритому серці”, – написав у своєму Telegram-каналі голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Обласний кардіоцентр розпочали будувати 2016-го року. Загальна кошторисна вартість – 407,5 млн грн: з них 208,4 млн грн з ДФРР і 199,091 млн грн з обласного бюджету. У 2020 році з обласного бюджету виділили 88,906 млн грн. Будівництво фінансувалося за гроші обласного та державного бюджетів, закупівля медобладнання відбувалася в межах спільного проєкту Міжнародного банку реконструкції та розвитку і МОЗ України.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський перебував на Полтавщині з дводенною робочою поїздкою 5-6 березня. Тоді він проінспектував будівництво мосту через Ворсклу неподалік Кобеляк під час реконструкції дороги Дніпро-Решетилівка, зустрівся з евакуйованими з Уханя українцями, які впродовж двох тижнів перебували на обсервації у Нових Санжарах, у Полтаві Зеленський зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу, ознайомився з ходом реконструкції Полтавської обласної клінічної лікарні та побував на Крюківському вагоноремонтному заводі.

Перейти до вмісту