Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві передали 12 нових автівок сільським амбулаторіям області

30 вересня у новозбудованому ЦНАПі голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов вручив ключі та документи від 12 нових автомобілів Renault Duster представникам Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Олег Синєгубов наголосив, що автівки придбали за кошти Держбюджету, які спрямовані на розвиток системи охорони здоров’я у тергромадах.

“Загалом закупили 45 нових автомобілів, з них 33 – вже передали до амбулаторій. Переконаний, що ці автівки допоможуть лікарям дістатися до свого місця роботи, до пацієнтів. Ми вже відкрили обласний кардіоцентр, говоримо про будівництво нового онкодиспансеру у Полтаві, повну реконструкцію онкодиспансеру у Кременчуці, 8 приймальних відділень та 29 нових амбулаторій, будівництво яких маємо завершити до кінця 2020 року”, – наголосив Олег Синєгубов.

На церемонії вручення були присутні перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, директор Департаменту будівництва, містобудуваня і архітектури та ЖКГ облдержадміністрації Віталій Кулинич, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко.

“Ці автомобілі передали 12 Центрам ПМСД. Їх будуть використовувати сімейні лікарі для щоденної роботи. Дуже добре, що автомобілі передають саме восени. Сімейні лікарі будуть забезпечені гарним транспортом. Ці автівки не призначені для перевезення пацієнтів середнього та важкого стану”, – зазначив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко.

Ключі та документи від нових службових автомобілів отримали керівники центрів ПМСД Великобагачанського, Кременчуцького, Глобинського, Гадяцького, Диканського, Кобеляцького, Козельщинського, Котелевського, Лохвицького, Миргородського, Оржицького, Хорольського районів.

“Сьогодні для нас, від мене та 11 моїх колег, – свято. Ми отримали чудовий подарунок. Пріоритетними напрямками Центрів ПМСД є доступність та якість медичної допомоги. Тож завдяки новим автівкам, сімейні лікарі матимуть більше можливостей”, – подякувала директор Великобагачанського районного Центру ПМСД Валентина Хан.

Перейти до вмісту