Ви тут:
Спорт Суспільство 

Ліга Європи: «Колос» та «Десна» поступилися суперникам та вилетіли зі змагань

У поєдинку третього раунду кваліфікації Ліги Європи, який став для чернігівської «Десни» прем’єрним в єврокубках, вона пропустила два сухі м’ячі, і до наступного етапу пройшов німецький «Вольфсбург».

Як розповіли в УАФ, німці відкрили рахунок уже на 16-й хвилині матчу. Мехмеді подав кутовий із лівого флангу на ближній кут воротарського майданчика, і Штеффен зробив передачу на Гілавогі, який із двох метрів відправив м’яч у сітку.

Другий тайм почався без гострих моментів, але на 61-й хвилині українці залишилися вдесятьох після того, як Тамм отримав другу жовту картку.

Утім, навіть у меншості в «Десни» був шанс перевести гру в овертайм, але в одному з епізодів на останніх хвилинах Будківський головою пробив повз ворота. Коли ж спливали додані арбітром хвилини, Гінчек поставив у поєдинку крапку — 2:0.


У своєму дебютному матчі в єврокубках «Колос» у гостях здолав грецький «Аріс». У третьому раунді кваліфікації Ліги Європи ковалівцям згідно із жеребом знову випало грати на виїзді, цього разу — проти хорватської «Рієки». Порівняно з попереднім поєдинком турніру Руслан Костишин зробив лише одну заміну, випустивши справа в обороні Кравченка.

Читайте також: Футболіста “Ворскли” викликали до збірної України

«Рієка» на правах господаря розпочала матч із контролю м’яча, активніше діяла в атаці. У балканців били по воротах Павічич та Мурич, також небезпечно пробивав Гнезда-Черин, але Волинець зреагував. Ближче до завершення першого тайму «Колос» почав активніше діяти попереду, варто відзначити удар Новака вище воріт після стандарту.

У другому таймі «Рієка» продовжувала контролювати хід гри. Гравці хорватської команди завдали кількох небезпечних ударів, зокрема, можна згадати постріл Андріяшевича над поперечиною після відскоку, також свої шанси мали Лончар та Куленович. «Колос» часом непогано відповідав, на 90-й хвилині свій шанс втратив Селезньов, однак гостям не вдалося засмутити хорватів. У підсумку основний час пройшов без голів.
В овертаймі головним суперником футболістів став газон, зіпсований зливою. Проте навіть за несприятливих умов господарі зуміли забити — після подачі кутового м’яч відскочив від Новака, а Жоау Есковал влучно пробив під поперечину. «Колосу» не вдалося відігратися, а на 115-й хвилині після помилки Волинця Андріяшевич заштовхнув м’яч у порожні ворота, подвоївши перевагу хорватів. На цьому дебютний єврокубковий похід для ковалівців завершився.

Перейти до вмісту