Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

За 6 місяців на пенсійні виплати мешканцям Полтавщини спрямували 8 млрд 657 млн грн

Сьогодні під опікою працівників Пенсійного фонду області знаходиться понад 427 тис. осіб похилого віку. Незважаючи на постійне зменшення загальної кількості пенсіонерів, число одержувачів соціальних гарантій через банківські рахунки за рік збільшилося майже на 9 тисяч, і на 1 липня поточного року досягло 288 тис. осіб, тобто близько 68% усіх підопічних Фонду.

Це дозволило області увійти до п’ятірки лідерів на рівні держави за цим важливим показником і заощадити понад 113 млн грн пенсійного бюджету, який останнім часом відчуває чималі навантаження і проблеми з наповненням.

Втішає те, що економія пенсійних коштів стала можливою на тлі суттєвого – в півтора рази – підвищення тарифу «Укрпошти» на доставку пенсій. За рік ріст поштових видатків склав майже 40% і вилився у чималу суму – 46,6 млн грн для нашої області.

На пенсійні виплати мешканцям Полтавщини упродовж півріччя нинішнього року спрямовано 8 млрд 657 млн грн, що на 15,5% більше, ніж за аналогічний минулорічний період. Отже, одна з основних функцій галузі –виплата пенсій – реалізована своєчасно та якісно. І не останню роль при цьому відіграли банки-партнери Фонду.

А сьогодні, 4 серпня, в області розпочався виплатний період поточного місяця. До поштових відділень і банківських установ спрямовано близько
100 тис. грн.

Перейти до вмісту