Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

В Україні продовжили адаптивний карантин до 1 листопада

26 серпня на засіданні Уряд прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 1 листопада.

Таке рішення прийняли у зв’язку зі зростання захворюваності на COVID-19.

“Передбачено продовжити карантин в Україні до 31 жовтня. Також пропонується посилити обмежувальні заходи на території регіонів, це пов’язано з різким зростанням поширення коронавірусної хвороби. Також пропонується продовжити для Єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режим надзвичайної ситуації до 31 жовтня”, – повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський запропонував продовжити карантин до 1 листопада.

На початку засідання Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що в Україні продовжиться карантинне зонування.

“Обмеження і зонування по кольорам будуть діяти щонайменше до 1 листопада. Таким чином, до цього часу буде діяти адаптивний карантин в такій формі, в якій ми і зараз його застосовуємо. Всі повинні дотримуватись карантинних правил: носити маску, дезінфікувати руки і приміщення та дотримуватись соціальної дистанції. Це три прості речі, які можуть врятувати тисячі життів”, – зазначив глава Уряду.

Читайте також: В Україні за добу виявили 1670 випадків COVID-19: “лідирує” Одещина

Загальнонаціональний карантин в Україні діє з 12 березня. У травні запровадили адаптивний карантин, завдяки якому можна послаблювати або посилювати заходи безпеки на окремих територіях залежно від епідеміологічної ситуації. З 1 серпня в Україні розпочали діяти нові правила адаптивного карантину. Залежно від епідситуації регіони ділять на зони: “червону”, “помаранчеву”, “жовту” та “зелену” за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Наразі ж Полтавщині продовжує перебувати у “зеленій” зоні карантину.

Читайте також: Уряд оновив правила адаптивного карантину: що дозволили мешканцям Полтавщини

Перейти до вмісту