Ви тут:

Ринок праці у липні: яку роботу і зарплати пропонують по Україні

Jooble, один із провідних світових ресурсів з пошуку роботи, проаналізував активність українських роботодавців та пошукачів на своєму сайті.

Так, згідно з даними Jooble, у липні роботодавці продовжили активно публікувати нові вакансії, і, станом на кінець місяця, їхня загальна кількість дорівнювала кількості вакансій, розміщених у червні. Проте відбулись деякі зміни в структурі попиту та пропозиції по роботі. Так, найбільше пропозицій у липні було зосереджено в Києві, Харкові та Дніпрі, найменше – у Коломиї, Мукачево, Ніжині, Маріуполі, Чернівцях та Ужгороді.

Галузі, в яких у липні було розміщено найбільше вакансій:
• виробництво – наразі там доступно понад 5000 вакансій, що на 6% більше, ніж у червні;
• гуртова і роздрібна торгівля – наразі там доступно понад 4200 вакансій, що на 5% більше, ніж у червні;
• транспорт та логістика – зараз у ній для пошукачів відкрито понад 3500 вакансій, що на 9% більше, ніж у червні.
Серед роботодавців галузі виробництва найбільш затребуваними працівниками у липні стали пакувальники, вантажники та охоронці.

Пошукачам на ці вакансії минулого місяця пропонували у різних містах України в середньому від 7000 до 35000 грн – пакувальникам, від 8000 до 20000 грн – вантажникам, та від 4000 до 18000 грн – охоронцям.

На роботу в гуртовій та роздрібній торгівлі найчастіше роботодавці шукали менеджерів з продажів, пропонуючи їм від 5000 до 35000 грн, продавців-консультантів на зарплату від 5000 до 20000 грн, а також продавців на ринки – для них пропозиції по заробітній платі становили в межах від 4000 до 15000 грн, у залежності від міста.

Галузь транспорту та логістики, згідно з кількістю опублікованих на Jooble у липні вакансій, найбільше потребувала водіїв-далекобійників (із виїздом за кордон), механіків та диспетчерів. Пошукачі на ці вакансії могли розраховувати на зарплати від 40000 до 75000 грн – водії, від 8000 до 25000 грн – механіки, та від 7000 до 25000 грн – диспетчери.

Найменша кількість вакансій у липні була запропонована пошукачам у таких галузях, як юриспруденція, фінанси та банківська справа, а також дизайн.

Що стосується попиту на роботу серед самих пошукачів, то у липні кількість їхніх запитів на сайті Jooble зменшилась на 24%, у порівнянні з червнем. Переважно вони шукали роботу у великих містах – Києві, Львові та Харкові.

Серед найбільш популярних пошукових запитів у Києві – водій, офіціант та адміністратор; у Львові – водій, прибиральник та продавець; у Харкові – водій, продавець та вантажник. Найменше пошукачів цікавила робота у Хмельницькому, Рівному та Херсоні.

Перейти до вмісту