Ви тут:
Суспільство Україна 

“Робимо все можливе, щоб режим тиші не порушувався”, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголошує, що українська сторона робить усе можливе для дотримання режиму тиші та збереження життів наших військовослужбовців.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ в Донецькій області, повідомили в Офісі Президента.

«Ми боремося за те, щоб цей режим не порушувався… Якби все залежало тільки від нашої сторони, я впевнений, це був би принциповий режим тиші, і ми б перейшли до наступних кроків, до наступних етапів закінчення війни», – зазначив Володимир Зеленський.

У процесі забезпечення режиму тиші виникає багато питань і проблем.

«Ми молимося Богові та вдячні нашим військовим. Найголовніше, що ми хочемо, – витримати цей режим тиші. Кожного дня не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо. Гарантувати нічого не можу, але скажу вам – ми все робимо, дуже багато всього робимо як в Україні, так і на зустрічах у Мінському форматі та в режимі відеоконференції Тристоронньої контактної групи. Будемо далі тримати кулаки», – сказав Президент.

Глава держави також повідомив, що розглядалося кілька кандидатур на посаду очільника української делегації в Тристоронній контактній групі. Він наголосив, що Леонід Кравчук є мудрою та освіченою людиною, яка має авторитет в усій Україні. Президент зауважив, що у складі української делегації в Тристоронній контактній групі також працюватиме колишній Прем’єр-міністр України Вітольд Фокін.

«У нас достатньо потужна група. Я бачу зараз зростання кількості перемовин і зустрічей», – додав Зеленський.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко проінформував Президента про проект з модернізації потужностей КП «Компанія «Вода Донбасу». Він зазначив, що модернізація розрахована щонайменше на три роки. Зараз виконуються роботи із заміни систем водопроводу.

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту