Ви тут:
Суспільство Україна 

Леонід Кравчук очолив українську делегацію в ТКГ

Перший Президент України Леонід Кравчук очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ).

Відповідний указ Володимир Зеленський підписав 30 липня 2020 року. Про це повідомили в Офісі Президента.

Як колишній Глава Української держави Леонід Кравчук має досвід, необхідний для участі в переговорному процесі такого рівня. Новий очільник делегації України в ТКГ активно пояснюватиме українському суспільству рішення, які обговорюються та ухвалюються в межах роботи групи.

За словами Леоніда Кравчука, на своїй посаді він робитиме все можливе для досягнення миру на Донбасі.

«Я, природно, думав над цим. Але коли я збагнув, що відбувається там, на Донбасі, коли наші молоді хлопці та дівчата вмирають, захищаючи землю, проливають кров удень і вночі, захищають незалежність і суверенітет України, я прийняв рішення: якщо зможу щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я й погодився», – заявив він.

Леонід Кравчук також відзначив провідну роль Президента України Володимира Зеленського у відновленні переговорного процесу в Нормандському форматі та у встановленні всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі. На його думку, Україна та країни Європи, які дійсно сповідують принципи міжнародного права, суверенітету, незалежності, мають згуртуватися навколо досягнення миру в Україні.

«Маємо шукати шлях і об’єднуватися», – підсумував Леонід Кравчук.

Нагадаємо, 28 липня Леонід Кучма вирішив пипинити свою участь в діяльності ТКГ. Володимир Зеленський провів низку консультацій щодо вибору кандидатури на посаду керівника української делегації в Тристоронній контактній групі.

Фото: Facebook

Перейти до вмісту