Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство 

Які послуги пацієнт з бронхіальною астмою може отримати у сімейного лікаря: роз’яснення

Бронхіальна астма – хронічна хвороба, яка суттєво впливає на якість життя, адже не дозволяє людині нормально дихати. Пацієнтам з астмою слід постійно стежити за тим, щоб повітря в домі було чистим, свіжим та зволоженим – це трохи полегшує симптоми.

Проте раннє лікування та базові ліки сповільнюють прогресування хвороби. По допомогу слід звернутися до свого сімейного лікаря, повідомляють у Нацслужбі здоров’я.

Пацієнт із астмою має право на такі безоплатні послуги:

– супровід та спостереження;
– направлення до вузького спеціаліста – пульмонолога, алерголога – за потреби;
– призначення лікарських засобів за програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Читайте також: Як отримати безоплатну консультацію гінеколога: роз’яснення НСЗУ

Програма реімбурсації включає 15 лікарських засобів для лікування бронхіальної астми. Найдорожчими ліками в програмі реімбурсації “Доступні ліки” є суспензія будесоніду. Її використовують хворі на бронхіальну астму. Розмір відшкодування за цим лікарським засобом складає 697 грн. За електронним рецептом сімейного лікаря цей лікарський засіб повністю безоплатний для пацієнта.

Повний перелік «Доступних ліків» разом із розмірами відшкодування та доплати за кожен лікарський засіб можна переглянути за посиланням.

Переглядаючи таблицю, звертайте увагу саме на останній стовпчик – “Сума доплати за упаковку, грн”. Це розмір доплати, яку має сплатити пацієнт в аптеці за 1 упаковку лікарського засобу. До речі, ця сума доплати за одну упаковку, зазначена в Реєстрі, може бути нижчою, але ніколи не вищою.

Перейти до вмісту