Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відкрили виставку картин словацьких художників

10 липня у Кременчуцькій міській художній галереї відкрилась Міжнародна виставка словацьких художників “Європейська культура – в європейському місті”. Першими оглянули картини Посол Словаччини в Україні пан Марек Шафін та міський голова Віталій Малецький. 

Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Посол Словаччини в Україні пан Марек Шафін зазначив, що виставку словацьких художників у Кременчуці планували відкрити раніше, але через поширення COVID-19 довелося перенести цю  подію. Тож кременчужани матимуть можливість не тільки познайомитися з творчістю митців, а й відчути особливий колорит Словаччини.

Читайте також: У Кременчуці перебуває Посол Словацької Республіки в Україні

Віталій Малецький подякував Мареку Шафіну за організацію цієї виставки та можливість культурних обмінів між нашим містом, Україною і Словаччиною, а також за підтримку розвитку дитячої дипломатії.

“Словаччина знаходиться поряд з Україною, країни мають спільну історію, можливо в ній з’являться нові сторінки, пов’язані зі спільною економікою, спільним розвитком і спільним рухом до об’єднаної сильної Європи”, – додав Віталій Малецький. 

В експозиції представлені 69 творів, серед яких олійні полотна, акварелі, акрилові роботи сучасних і оригінальних  словацьких художників Мистецького об’єднання АRTEM м.Братислава: Іжі Брецо, Іветти Албречтової Дузакової, Давіда Ферела, Пітера Гарґаша, Стефана Янзіка, Олександра Маурера, Любомира Міка, Олександра Мосьо, Мирослава Мотицика, Золтана Ензое Надь, Ігоря Піачки, Мона Руеле, Максиміліана Руманського, Павола Сіма Юрічека, Стефана Сірокого, Павола Стеська, Катаріни Відрової та Радки Вом. Окрім модерного, подекуди містичного й романтичного живопису, у великій  залі художньої галереї виставлені скульптури з каменю, деревини, кераміки та прекрасні вироби гутного скла ручної роботи.

На стендах у галереї представлені кращі роботи дітей з Кременчука, Дніпра, Хоролу, Кропивницького та Конотопу – учасників Конкурсу дитячого малюнку «Словаччина – чарівна країна».

З 11:00 10 липня можна оглянути виставку. Для зручності відвідувачів художня галерея працює за літнім графіком з дотриманням маскового режиму: середа – п’ятниця від 11.00 до 18.00, субота, неділя – від 11.00 до 18.30.

Фото: Кременчуцька міська рада

Перейти до вмісту