Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Тільки очне навчання може забезпечити якісну освіту, – Олег Синєгубов

Голова ОДА Олег Синєгубов у межах робочого візиту відвідав об’єкти будівництва в Гадяцькому районі та зустрівся з представники органів місцевого самоврядування, ОТГ, депутатами місцевих рад, активістами.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Порушили низку питань. Зокрема, роботи сільської мережі аптечних закладів «Полтавафарм», забезпечення ліками інсулінозалежних осіб, відновлення роботи відповідної державної програми, проведення планової госпіталізації осіб з інвалідністю, збільшення їх пенсійного забезпечення. Говорили й про побудову мініфутбольного поля на території однієї зі шкіл, ремонту місцевого стадіону в райцентрі, туристичну привабливість Гадяцького району, популяризацію його історичних місць і розбудову дорожньої інфраструктури, функціонування дитячих будинків, сплати ПДФО підприємствами на місцях. Говорили й про ваговий контроль на дорогах.

Читайте також: На Полтавщині розпочали ремонтувати дорогу Гадяч-Опішня

«Принципова позиція Президента – забезпечити по областях вагові комплекси. Вони коштують від 200 тисяч гривень і вище. Нині на автошляхах, які будуються, передбачені ділянки для зважування. Нещодавно в області температура сягала +36 градусів у повітрі. На асфальті це всі +80. Асфальт починає руйнуватися при +65, що відповідає +28 у повітрі. Високі температури витримає траса М-03, місцеві дороги – ні. Активно працюємо над питанням вагового контролю. Нам потрібні для цього правові й технічні можливості. Найближчим часом це буде зроблено», – зазначив Олег Синєгубов. 

Також очільник області наголосив, що підприємства, які працюють на Полтавщині, мають обов’язково сплачувати ПДФО за своїх робітників на місцях. Це принципова позиція. Зазначив, що за низкою порушених питань потрібно написати офіційні звернення, щоб на їх підставі облдержадміністрація могла апелювати до інших структур. 

Читайте також: Полтавщині необхідні високопрофесійні робітники, які відповідають сучасним вимогам ринку праці, – Синєгубов

Голова Гадяцької районної ради Володимир Нікітенко звернувся до Олега Синєгубова поінформувати центральні органи виконавчої влади про бачення на місцях щодо навчального процесу. Додав, що діти мають одержувати освіту в школах, а не дистанційно.

«Вчора на апаратній нараді вирішували питання підготовки закладів освіти до нового навчального року. Проте центральні органи влади пропонують готуватися до проведення навчання в режимі онлайн. Батьки не можуть собі цього дозволити, адже вони працюють. Не в усіх є інтернет. Тому просимо донести наше бачення, що навчання онлайн краще не проводити. Намагатимемося, щоб діти пішли в школу, враховуючи всі карантинні вимоги», – сказав Володимир Нікітенко.

Олег Синєгубов наголосив, що лише очне навчання може забезпечити якісну освіту.

«В області – одна з кращих епідемічних ситуацій по Україні. Відстоюватимемо бачення, щоб навчальний процес відбувався у школах, а не дистанційно чи за змішаною формою. Аргументуватимемо свою позицію на центральному рівні. Тільки очне навчання може забезпечити надання якісних освітніх послуг», – зазначив Олег Синєгубов.

Також очільник області додав, що почати процес ремонту місцевого стадіону потрібно з розробки проєкту. Коли він буде готовий, розглядатимуть різні шляхи залучення коштів, співфінансування робіт.

 

Перейти до вмісту