Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Нерест – 2020 на Полтавщині: протягом двох місяців на браконьєрів склали 810 протоколів

13 липня під час апаратної наради у Полтавській ОДА про це повідомив т. в. о. Директора Департаменту екології та природних ресурсів Андрій Вергелес.

“За час проведення двомісячника охорони рибних запасів у Полтавській області затримали 80 плавзасобів, вилучили майже 7 тис. кг риби риби. Складено 96 адмінпротоколів, що містять ознаки кримінального злочину, та 810 протоколів”, – повідомив Андрій Вергелес.

За словами начальниці Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області Оксани Кулініч, виписані протоколи не лякають порушників, бо штрафу за браконьєрство не досить висока.

“За грубе порушення правил рибальства штраф становитиме від 3400 до 8500 гривень. Нині його розмір – 340-680 гривень. Якби порушники сплатили в декілька разів більший штраф, то, можливо, і задумалися б наступного разу”, – зазначила Оксана Кулініч.

Протягом “Нерест – 2020” штрафів на порушників наклали на суму 18 тис. 428 грн, збитків нараховано на 406 тис. 708 грн.

“Порівняно з 2019 роком, показник викриття браконьєрів зменшився. Це пов’язано зі зменшенням території обслуговування Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області. Зокрема, виключене Кам’янське водосховище”, – сказав заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

Присутні обговорили необхідність зариблення Кременчуцького водосховища.

“Спочатку необхідно налагодити роботу по охороні водних об’єктів, а потім переходити до зариблення”, – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту