Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині розробляють нові “туристичні магніти”

Про створення меморіального комплексу на могилі засновника Великої Болгарії VI-VII ст. хана Кубрата в селі Мале Перещепине Новосанжарського району Полтавської області говорили під час зустрічі заступника голови ОДА Катерини Рижеченко з депутатом обласної ради Валерієм Прядком та архітектором Олегом  Злобинцем.

Про це повідомили у Полтаській ОДА.

«Історія про Перещепенський скарб та хана Кубрата відома не всім.  Такі місця не популярні, але особливі. Звичайно, у нас є своя культура, але поважати інші культури й діаспори важливо. І такі особливі місця мають стати популярними як серед місцевих туристів, так і іноземних», – сказала Катерина  Рижеченко.

Нині на місці поховання є невеликий пам’ятний знак. У планах – розширити земельну ділянку та збудувати повноцінний меморіальний комплекс, щоб іноземні делегації могли вшанувати пам’ять своїх земляків. Надалі хочуть розбудувати й інфраструктуру: збудувати готель, паркінг, повноцінний музей, щоб турист міг тут залишитися не на один день, відпочити, відвідати блакитні озера, що знаходяться неподалік.

Читайте також: “Миргородкурорт” має все для розвитку реабілітаційного туризму, – Катерина Рижеченко

Розглядають можливість створення 3D анімації. Можливо, це будуть макети знайдених скарбів. Також тут будують капличку.

«Перспектива доволі велика, оскільки це можливість привабити болгарських інвесторів, а також що немало важливо, іноземних туристів, оскільки хан Кубрат – знакова і поважна особа в болгарській історії. Також це сприятиме розвитку малого бізнесу та зайнятості населення», – сказала заступник директора Департаменту культури і туризму ОДА Інна Шерстюк.

Передпроєктну пропозицію щодо розміщення меморіального комплексу «Хан Кубрат» зробив головний архітектор проєкту Олег Злобинець.

Ініціативу підтримує і депутат обласної ради Валерій Прядко. Цю пропозицію планують обговорити із громадськістю. 

А після створення дорожної карти з конкретними препозиціями, звертатимуться до Посольства Болгарії.

Нагадаємо, на Полтавщині назвали 5 туристичних магнітів – місць, які більше за інші притягують туристів.

Фото: Полтавська ОДА та Freepik

Перейти до вмісту