Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині освітній процес планують розпочати 1 вересня у звичайному режимі

На Полтавщині новий 2020/2021 навчальний рік планують розпочати 1 вересня у звичайному режиму, якщо не буде перевищено епідпороги по вірусних захворюваннях.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Полтавської ОДА.

“Керівники закладів освіти отримають докладні роз’яснення дій та рішень в умовах адаптивного карантину при умові його буде продовження. Міносвіти відпрацьовує такі алгоритми спільно із Міністерством охорони здоров’я та Головним державним санітарним лікарем”, – йдеться у повідомленні.

Департамент освіти і науки направив лист територіальним органам управління освітою щодо необхідності  забезпечення закладів освіти пірометрами, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами для обробки рук та поверхонь.

Нагадаємо, у Міністерсві освіти готують три сценарії початку навчального року. Залежно від епідситуації, в регіонах можуть бути запроваджена змішана, дистанційна чи звичайна форма навчання. В Україні до 31 серпня продовжений адаптивний карантин. Проте з 1 серпня країну поділять на зони: зелену, жовту, помаранчеву, червону. У регіонах, які потраплять до червоної зони, школи не працюватимуть.

Читайте також: Тотального закриття шкіл не буде: Ляшко розповів, як організовуватимуть навчальний процес з 1 вересня

22 липня у Полтаві під стінами облдержадміністрації батьки школярів мітингували проти запровадження дистанційного навчання з 1 вересня.

Перейти до вмісту