Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Впевнена, що новий навчальний рік для школярів розпочнеться 1 вересня, – Любомира Мандзій

В.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій говорить, що наразі триває карантину до 31 липня. Ситуація з новим навчальним роком залежить від епідеміологічної ситуації.

Але вона впевнена, що навчальний рік розпочнеться для школярів першого вересня. Про це Любомира Мандзій розповіла в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. У коментарі одному з телеканалів я сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів і технологій, якими оволоділи вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання. Живого спілкування ніхто не відміняв. В тому і суть школи”, – розповіла Любомира Мандзій.

До кінця червня МОН разом з МОЗ готують додаткові протоколи, які визначатимуть заходи безпеки в закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня.

Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл почнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як освоїли матеріал його учні”, – додала в.о. міністра освіти.

Читайте також: У Полтаві розглядають можливість введення дистанційного навчання у разі другої хвилі COVID-19

 

 

 

ФОТО: Главком

Перейти до вмісту