Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині відремонтують 8 приймальних відділень у лікарнях

У Полтавській ОДА відбулося засідання дорадчої комісії з супроводу та моніторингу стану будівництва об’єктів, що реалізуються в межах національної програми “Велике будівництво”.

Розглянули питання реконструкції приймальних відділень, відділень екстреної допомоги у восьми лікарнях Полтавської області: Гадячі, Кременчуці, Полтаві (2 шт), Лубнах, Миргороді, Горішніх Плавнях та Хоролі. До 20 червня  по 7 проєктам мають бути оголошені тендери. Реконструкція приймального відділення в Полтавській обласній лікарні – на завершальному етапі, повідомляють у Полтавській ОДА.

“Ще минулого року був здійснений аналіз приймальних відділень щодо ремонту та закупівлі необхідного обладнання. МОЗ уніфікувало вимоги до приймальних відділень, тому по всім об’єктам уже мають бути готові проектно-кошторисні документи і до 20 червня оголошені торги на проведення будівельних робіт”, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

“Закупівля дороговартісного обладнання у відремонтовані приймальні відділення буде здійснена за рахунок Міністерства охорони здоров’я. І ми маємо скористатися такою можливістю, адже КТ, МРТ, ангіографи та рентген-апарати за рахунок місцевих бюджетів ми придбати не зможемо. Крім того, фінансування будівельних робіт також буде частково здійснене за рахунок держави”, – повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Представники районних державних адміністрацій та ОТГ доповіли про готовність документації до початку тендерних торгів. Деякі лікарні вже розпочали  процес визначення підрядника, деякі готуються до цього.

Читайте також: На Полтавщині до 1 вересня повинні завершити будівництво шкіл і садочків, а до 15 жовтня – стадіонів

Також на нараді обговорили хід виконання будівництва шкіл, дитячих садків та спортивних споруд у межах програми “Велике будівництво”. Згодом спеціально створена мобільна група буде виїжджати на об’єкти, щоб контролювати хід виконання робіт.

Перейти до вмісту