Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтаві вже запрацював 41 дитячий садок

Станом на ранок 29 травня, у Полтаві відновив свою роботу після карантину 41 дошкільний навчальний заклад.

Невдовзі у місті запрацюють всі 52 дитсадки. Тому вже з понеділка, 1 червня, полтавці зможуть залишати дітей у закладах.

Про це на брифінгу у Полтавській ОДА 29 травня повідомив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

“Щоб діти могли відвідувати заклади, батькам необхідно отримати довідку у сімейного лікаря про стан здоров’я дитини. Для цього потрібно звернутись в амбулаторії сімейної медицини. Спеціально для цього виокремили дні, коли лікарі обстежуватимуть дітей і видаватимуть довідки. Понеділок, середа, п’ятниця — ті дні, щоб батьки могли оперативно й швидко отримати довідку”, – зазначив Олександр Шамота.

Також у Полтаві провели заходи, щоб підготувати дитячі садочки до роботи. Додатково перевіряли воду у закладах на відповідність санітарним нормам.

“По деяким позиціям ми мали складнощі, але зараз все вирішено. І всі 52 дошкільні навчальні заклади зможуть відкритись з понеділка”, – додав Шамота.

Нагадаємо, відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, у дитячих закладах не повинно бути м’яких іграшок, багаторазових (тканинних) рушників, килимів з довгим ворсом, перебувати у вуличному взутті всередині приміщень.

Перейти до вмісту