Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

“Мапа комерційного обліку” покаже, скільки тепла знадобилось на опалення вашого будинку у березні, – “Полтаватеплоенерго”

Початок цьогорічної весни був обнадійливо теплим. За даними Полтавського обласного гідрометеорологічного центру, середньомісячна температура зовнішнього повітря становила +6,78°С і майже на 6°С перевищувала норму для нашої кліматичної зони.

Це був найтепліший березень за останні сто років погодних спостережень! Найтепліший день припав на 10 березня, коли стовпчики термометрів показували +21,1°С, а найхолодніше надворі було наприкінці місяця (24 березня), коли була зафіксована температура -4,7°С. Навіть на фоні не надто холодного лютого, коли середньомісячна температура становила +0,7°С і тим паче порівняно з минулорічним березнем, протягом якого середня температура зовнішнього повітря ледь сягнула +4°С, цей березень став рекордно теплим для нашої кліматичної зони, повідомляє пресслужба “Полтаватеплоенерго”.

Як погодні умови вплинули на обсяги теплоспоживання у житлових будинках, які отримували послугу з централізованого опалення протягом березня? Інформацію про свою багатоповерхівку на цілодобовому он-лайн сервісі «Мапа комерційного обліку» офіційного сайту підприємства. Дані, розміщені тут, уже оновлені за підсумками березня.

Скільки тепла надійшло до багатоповерхівок з будинковими тепловими лічильниками?

Традиційно «Мапа комерційного обліку» містить адресну інформацію про кожну багатоповерхівку, мешканцям якої «Полтаватеплоенерго» надає послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Якщо в будинку встановлений комерційний (будинковий) вузол обліку теплової енергії, то в інформаційному блоці про нього будуть відображені такі відомості: дати зняття попередніх та поточних показників приладу обліку, самі показники, загальна площа житлових приміщень у будинку, обсяг споживання теплової енергії і питоме споживання (кількість теплової енергії, що прийшлася на 1кв. м опалювальної площі).

Для споживачів найбільш корисною величиною є питоме споживання, адже саме цей показник дає можливість оцінити орієнтовну вартість послуги з централізованого опалення в розрахунковому періоді та порівняти теплоспоживання з іншими схожими житловими будинками.

Мешканцям житлових багатоповерхівок, збудованих і введених в експлуатацію після 2000-х років (де, крім будинкового теплового лічильника, наявна технічна можливість встановити індивідуальні (квартирні) лічильники теплової енергії), нагадуємо: на мапі для ваших житлових будинків відображені тільки показники будинкового приладу обліку тепла і часові рамки їх зняття.

Якщо ж у багатоповерхівці, де мешкає споживач, будинковий лічильник теплової енергії поки що не встановлений, нарахування за послуги підприємства він може побачити в “Особистому кабінеті споживача”, який також функціонує цілодобово. 

Як відшукати адресну інформацію на «Мапі комерційного обліку»?

Інтерфейс сервісу максимально простий та інтуїтивно зрозумілий для будь-якого користувача. Щоб знайти свій будинок, достатньо вибрати в полі «Місто» свій населений пункт. У полі «Вулиця» необхідно почати вводити назву вулиці — і за мить з’явиться список вулиць, які починаються на схожі буквосполучення, з якого слід обрати відповідну назву. Залишається так само знайти в списку, що випадає, свій номер будинку (і номер вводу чи корпусу, якщо такий є). Клікнувши на «Показати», користувач побачить усю актуальну інформацію щодо обраної багатоповерхівки.

Наприклад, у формі адреси вводимо: Полтава, вул. Героїв Сталінграду, 10, к. 1. Сервіс покаже не тільки місце розташування цього будинку на карті, а й усю актуальну інформацію щодо нього за березень.

Перейти до вмісту