Ви тут:
здоров’я Суспільство 

7 квітня – Всесвітній день здоров’я

“На підтримку медсестер та акушерок” під таким гаслом сьогодні, 7 квітня, проходить цьогорічний Всесвітній день здоров’я. 

Медсестри та акушерки складають більше половини кадрового ресурсу системи охорони здоров’я. Вони надають якнайширший спектр послуг – від зміцнення здоров’я і профілактики хвороб до лікування, реабілітації та паліативної допомоги.

У 2020 році, оголошеному Міжнародним роком працівників сестринських і акушерських служб, Всесвітній день здоров’я присвячений тій життєво важливій ролі, яку ці медпрацівники відіграють у наданні якісних послуг охорони здоров’я і соціальної допомоги протягом усього людського життя – від народження до смерті. Мета кампанії – стимулювати активні дії і залучити інвестиції для підсилення сестринських та акушерських кадрів.

Крім того кампанія з нагоди Всесвітнього дня здоров’я має на меті закликати людей у всьому світі подякувати медсестрам та акушеркам за їх працю, гідно оцінити їх роль у наданні медичної та соціальної допомоги, підвищити значимість професій медсестри й акушерки в очах працівників системи охорони здоров’я, мобілізувати суспільну підтримку і стимулювати інвестиції в сестринську та акушерську справу.

Перейти до вмісту