Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Евакуація хворого на коронавірус: у Полтаві провели навчання для оперативних служб

Евакуація хворого на коронавірус: у Полтаві провели навчання для оперативних служб

12 березня у Полтаві лікарі та правоохоронці відпрацьовували навички з організації надання необхідної допомоги особам з підозрою на СOVID-19.

За легендою у одного з пасажирів автобуса виявили ознаки коронавірусу. Правоохоронці зупинили автотранспортний засіб, а самого хворого лікарі транспортували до Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні.

“Сьогодні ми на практиці відпрацьовували один з найскладніших можливих випадків, коли є велика кількість людей. Подібні навчання відбуватимуться у всіх районах Полтавської області. Будемо намагатися розбирати кожний можливий випадок та роботу відповідних служб”, – розповів начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Володимир Мохначов.

Нагадаємо, Полтавщина серед чотирьох областей України, які отримають додаткове медобладнання та засоби індивідуального захисту.

Довідка. Пандемія коронавірусної хвороби 2019 (затверджена ВООЗ назва хвороби коронавірусна хвороба 2019, скорочено Covid-2019 або COVID-19; офіційна назва коронавірусу — SARS-CoV-2) розпочалася в середині грудня 2019 року в місті Ухань у центральному Китаї з фіксації появи серед місцевих мешканців пневмонії невідомого походження, які були різною мірою пов’язані насамперед із ринком тваринних та морепродуктів Уханя (кит. 華南海鮮市場). Згодом китайські науковці оперативно виділили новий бетакоронавірус — SARS-CoV-2, який, як було визначено, щонайменше на 70 % схожий за генетичною послідовністю на вірус SARS-CoV, що спричинив тяжкий гострий респіраторний синдром. Згодом вони склали карту та встановили генетичну послідовність генома нового вірус.

В Україні один лабораторно підтверджений випадок коронавірусу.

Перейти до вмісту