Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Завершується ремонт траси по Харківському шосе

Завершується ремонт траси по Харківському шосе

Без ям і з новим покриттям. На відрізку дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський по вулиці Харківське шосе в межах Полтави укладають фінальний шар асфальтобетону. Підрядник використає 800 тонн щебенево-мастикового асфальтобетону.

Цей матеріал застосовується для будівництва автомагістралей. За проєктом шар ЩМА укладуть товщиною від 4 до 5 см. Товщина конструктивних шарів дорожнього одягу – від 49 до 68 см, залежно від способу зміцнення геотекстилем і георешіткою. Ремонт дороги розпочали 20 листопада 2018 року і планують завершити до кінця наступного тижня, повідомляють у Полтавській ОДА.

Хід робіт на цій ділянці траси перевірив 13 грудня, голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Ремонтують дорогу на умовах співфінансування з місцевою владою. Планувалося, що кошти витрачатимуться порівну: 50% місто, 50% область. Однак бюджет Полтави не витримує таке навантаження. Тому ми трохи запізнилися з завершенням робіт», – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області додав, що питання ремонту даної ділянки – на особистому контролі в Президента України.

На ремонт дороги Київ-Харків-Довжанський витрачено майже 90 мільйонів гривень. Загальна вартість робіт – 200 мільйонів.

Ділянку дороги в напрямку Києва розпочнуть ремонтувати навесні 2020 року. Як зазначив Олег Синєгубов, відповідні кошти вже заклали в обласний бюджет. Планують залучити міські й державні кошти.

«Ми звертатимемося до Кабміну з проханням, щоб надали фінансову допомогу. Це транспортна артерія загальнодержавного значення. Лише місцевими коштами, напевно, це питання не зможемо вирішити», – сказав Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту