Ви тут:
Полтавщина 

У Кременчуці встановили сучасний пост постійного контролю та спостереження за забрудненням повітря

У Кременчуці встановили сучасний пост постійного контролю та спостереження за забрудненням повітря

У місті Кременчуці існує проблема забруднення атмосферного повітря та неприємний запах, який відчувають мешканці міста. Пов’язане це з роботою промислових підприємств і викидами автотранспорту, що загострюється у період, коли настають несприятливі метеорологічні умови для розсіювання забруднюючих речовин у повітрі, відбувається їх накопичення в приземному шарі атмосфери та переміщення за межі санітарно-захисної зони підприємств.

У рамках виконання Програми заходів (дій) метою недопущення перевищення нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в м. Кременчуці на території Свіштовського кладовища встановлено новий сучасний пост постійного контролю та спостереження за забрудненням повітря трендового типу (тобто на якому ведеться моніторинг тенденції зміни якісних показників забруднюючих речовин у атмосферному повітрі).

Про це повідомили у Кременчуцькій міськраді.

За словами начальника відділу екологічної безпеки Олексія Федюна, місце розміщення даного посту було визначено з урахуванням рекомендацій науковців, які з 2016 року вивчали проблему забруднення повітря у нашому місті. Він знаходиться на перетині санітарно-захисних зон підприємств Північного промислового вузла міста в районі Свіштовського кладовища. Встановлено його за спонсорські кошти. Цей пост дозволить спостерігати кожну хвилину за замінами концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, фіксувати дані моніторингу, передавати їх он-лайн та зберігати архів даних. Він значно компактніший ніж ті, що працюють у Кременчуці, більш сучасний і функціональніший. За словами директор КП «Науковий центр еколого-соціальних досліджень» Віктора Дворецкова, це сучасне обладнання дозволить досліджувати у повітрі такі забруднюючі речовини як: діоксид сіри, сірководень, монооксид вуглецю та пил.

Олексій Федюн висловив сподівання, що підприємства Північного промвузла, також підтримають цю екологічну ініціативу та, використовуючи власні ресурси, почнуть оснащувати приладами контролю та засобами вимірювальної техніки пости моніторингу та стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Тим більше, що це також є вимогами нової Постанови Кабінету Міністрів України про здійснення державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря.

Перейти до вмісту