Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На утримання однієї дитини у Гадяцькому дитбудинку витрачається близько 300 тис. грн

На утримання однієї дитини у Гадяцькому дитбудинку витрачається близько 300 тис. грн

За рік на утримання однієї дитини, яка перебуває у Гадяцькому дитячому будинку Полтавської обласної ради, з обласного бюджету витрачається близько 300 тис. грн.

Такі витрати, на думку членів постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури, є не припустимими. Зокрема, голова комісії Сергій Шевчук зауважив, що кошти, які фактично проїдаються (спрямовуються на заробітну плату та розрахунок за енергоносії) доречніше було б витратити на розвиток. Наприклад, підтримку обдарованих дітей, придбання комп’ютерних класів.

До речі, у Гадяцькому дитячому будинку проживає 18 дітей віком від 7 до 16 років. А обслуговує їх близько 60 осіб персоналу. При цьому діти в ньому не навчаються, а відвідують сусідню школу.

У тому, що заклад необхідно реорганізувати, упевнений і голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

“Дане питання потрібно опрацювати у найкоротший термін. Можливо, обрати іншу форму перебування дітей, а їх існує багато. Наприклад, будинок сімейного типу. Є широкий досвід, як український, так і європейський”, – сказав голова ОДА та дав доручення вивчити і запропонувати варіанти вирішення даного питання.

Перейти до вмісту