Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Пенсії полтавців переведуть в сучасний електронний формат

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області розгорнув роботу новостворений структурний підрозділ – центр ретроконверсії. Поки що у відділі працюють 22 фахівці, які відбиралися за рахунок перерозподілу штатної чисельності і пройшли відповідне навчання.

Про це повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду  України в Полтавській області

Оскільки метою ретроконверсійного центру є переведення в електронну форму наявних паперових пенсійних справ, то для функціонування підрозділу створено відокремлену локальну мережу, налаштовано відповідне програмне забезпечення на сервері та робочих станціях.

Загальна кількість пенсійних справ минулих років, які необхідно відсканувати, на Полтавщині становить нині майже 409 тис. Першочергово заплановано перевести в електронну форму понад 118 тис. пенсійних справ пільгових категорій отримувачів.

Функціонування електронної пенсійної документації надасть такі можливості:

– забезпечить пенсіонерам доступ до матеріалів своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі чи на віддаленому робочому місці (точці обслуговування) Пенсійного фонду України, або через мережу Інтернет з використанням засобів вебпорталу електронних послуг Фонду;

– створить можливість для надання послуг незалежно від місця проживання;

дозволить використати вивільнені приміщення органів Пенсійного фонду, які сьогодні виділені для зберігання архівів пенсійних справ, для поліпшення умов обслуговування громадян;

– забезпечить наскрізний автоматизований контроль актуальності та достовірності документів, на підставі яких виплачуються пенсійні кошти.

Перейти до вмісту