Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці в День Державного Прапора України квіти шани та пам’яті поклали до підніжжя пам’ятника Кобзарю

Сьогодні, 23 серпня, біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Кременчуці відбувся урочистий захід, присвячений Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України. Кременчуцька громада на чолі з міським головою Віталієм Малецьким традиційно зібралася біля пам’ятника світочу української нації Тарасу Шевченку, повідомляє Кременчуцька міськрада.

“Усі 28 років незалежності нашої країни в державні свята кременчужани приходять саме на це місце, щоб вшанувати пам’ять генія українського народу, слова, думки та справи якого про незалежну, соборну та сильну Україну актуальні й донині”, – йдеться у повідомленні.

До підніжжя пам’ятника світоча українців, борця за свободу та волю України керівництво міста, депутати міської ради, представники громадських організацій, пересічні жителі Кременчука поклали букети квітів.

Також кременчужани вшанували борців за незалежність сучасної України та поклали квіти до пам’ятної стели «Героям Небесної Сотні» .

 Учасники заходу згадали тих, хто загинув під час Революції Гідності, виборюючи  право українців на гідне європейське життя. Серед Героїв Небесної Сотні і наш земляк, Герой України, прапороносець 9-ї сотні самооборони   Ігор Сердюк. Він з перших днів Євромайдану з Державним Прапором України в руках разом з іншими активістами відстоював право на європейський вибір нашої держави.

 

Перейти до вмісту