Refresh

This website np.pl.ua/2019/07/oleh-tymchenko-rozpoviv-pro-novu-informatsiynu-kampaniiu-ya-maiu-pravo-na-chesnu-platizhku/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Комуналка Полтавщина субсидії Суспільство ТОП-новина 

Олег Тимченко розповів про нову інформаційну кампанію “Я маю право на чесну платіжку”

4 липня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 560 «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг», якою запроваджено державне регулювання цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води для населення міст обласного значення та м. Києва.

Про це повідомив Начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко.

На опалювальний сезон 2019/20 року постановою встановлено такі граничні ціни/тарифи на послуги для населення міст обласного значення та м. Києва:

  • з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку – 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку – 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням податку на додану вартість);

  • з постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води – 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності рушникосушильників – 75,74 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість).

Міністерством юстиції України спільно з системою Безоплатної правової допомоги розроблені чіткі покрокові алгоритми дій, які допоможуть захистити права споживачів житлово-комунальних послуг.

На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції з’явився калькулятор розрахунку чесної платіжки. Ви самостійно можете вирахувати, скільки маєте сплачувати за тепло та гарячу воду: https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug.

Якщо постачальник надішле платіжку, в якій зазначить тариф, який перевищуватиме граничні ціни/тарифи на послуги з постачання теплової енергії і послуги з постачання гарячої води, ви можете завантажити зразки документів на сайті Міністерства юстиції https://minjust.gov.ua/news/info/zrazki-dokumentiv-schodo-pererahunku-tsini-na-opalennya та звернутися до теплопостачальної організації у зручний для вас спосіб – звичайною або електронною поштою або особисто передати постачальнику – для перерахунку вартості зазначених послуг на опалювальний сезон 2019/20.

Крім того, як і обіцяло, Міністерство юстиції України оприлюднило повний перелік усіх постачальників комунальних послуг з детальним описом того, хто цими підприємствами керує, і хто є їх реальними власниками: https://minjust.gov.ua/news/info/reestr-teplopostachalnikiv

Якщо вам потрібна правова допомога або консультація – звертайтеся до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або телефонуйте до Єдиного контакт-центру системи БПД за номером 0800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

Адреси центрів надання безоплатної правової допомоги тут: https://legalaid.gov.ua/ua/local-centres

Перейти до вмісту