Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Засульській ОТГ розбирались як створити спроможне ОСББ

У Засульській ОТГ відбулася зустріч голови громади Сергія Бондаренка з експертами програми «Енергоефективність в Україні», які презентували проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

Він передбачає надання підтримки об’єднанням співвласників будинків у формуванні, організаційному становленні та подальшому впровадженню енергоефективних рішень, повідомляють у сільській раді.

«ОСББ – це юридично спроможна і дієздатна організація, яка одночасно представляє всіх співвласників. Це «школа демократії»: співвласники вчаться обирати, бути обраними в органи управління, домовлятися, брати на себе відповідальність за їх виконання», – говорить Вікторія Курилко, регіональна координаторка ПРООН у Полтавській області.

Головною метою даного проекту є мобілізація мешканців багатоквартирних будинків на спільні дії з підвищення енергоефективності свого житла. На липень запланована зустріч з кандидатами та головами ОСББ з метою мотивації та підтримки, формування ініціативної групи та проведення навчання та консультацій щодо інформації про власників, розробки проекту статуту, скликання установчих зборів, підготовки пакетів документів на реєстрацію.

 

Перейти до вмісту