Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві офіційно відкрили поетичний фестиваль MERIDIAN POLTAVA

7 червня на Полтавщині вдруге розпочався Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. Протягом першого дня у Решетилівці тривали поетичні читання – спочатку біля кургану, згодом у районному будинку культури. А о 18:30 у міському будинку культури Полтави організатори офіційно відкрили фестиваль.

Перед повним залом глядачів виступив президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев, письменниця Катерина Калитко. Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький розпочав з хвилини мовчання за бійцем з Полтавщини Дмитром Пруглом, який загинув на сході. У своєму виступі запропонував наступного року додати ще одну локацію фестивалю, де виступатимуть лише полтавські поети.

«Я не міг оминути цю подію, бо, як виявляється, я теж люблю Швецію. Я думаю, що цей захід називатиметься MERIDIAN STOCKHOLM. Це перша прозпозиція. І, по-друге, звісно, на Полтавщині дуже багато талановитих поетів, літераторів. І на майбутнє наступного року маю пропозицію зробити суто полтавську поетичну локацію. Думаю, що це всім буде цікаво», – зазначив Олександр Біленький.

«З 2014 року ми, як українська нація, мабуть, змінилися, стали іншими. Ми розуміємо свої цінності, але хочемо бачити європейських людей у нас. Ми хочемо, щоб усі таланти світу з’їхались до Полтави. Це нова сходинка для розвитку нашого туризму. Тому що так важливо, коли на наші фестивалі приїздять гості не лише з інших областей, а й з інших країн. Я пишаюсь полтавцями і всією полтавською громадою не тільки за те, що ми любимо розважальні заходи. А за те, що саме у рік 210-ї річниці від дня народження Миколи Гоголя, 250-ї річниці від дня народження Івана Котляревського ми стали трішки іншими», – розповіла директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

Протягом 3-х днів – 7, 8 і 9 червня – на Полтавщині відбудуться 24 події у 14-ти різних локаціях. Організатори запросили понад 30 всесвітньовідомих поетів, письменників, акторів і журналістів з України та Швеції, розповідає директор фествиалю MERIDIAN POLTAVA Олександр Ткаченко.

«На початку підготовки до другого Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN POLTAVA я думав, що цього року буде легше. Все-таки є досвід, спрацьована команда і купа часу, аби все допланувати. Але ще ніколи в житті я так не помилявся. А все тому, що перший фестиваль задав надзвичайно високу планку. І по тим відгукам, які ми отримували, зрозуміли, що полтавцям фестиваль сподобався. І вирішили, що другий фестиваль буде ще кращим і грандіознішим», – запевнив Олександр Ткаченко.

З усією програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням.

 

Перейти до вмісту