Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська ОДА звернеться до Кабміну та Мінрегіону через ситуацію з відключенням води у Полтаві

У Полтавській облдержадміністрації оперативно відреагували на ситуацію щодо відключення води жителям найбільших спальних районів Полтави – Алмазного, Половків, Садів-1, Садів-2, Огнівки – через борги водоканалу за електроенергію. Зранку в облдержадміністрації зібралася комісія з питань ТЕБ і НС.

На засіданні прийняли рішення про недопущення відключення водопостачання та його відновлення з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій соціального та техногенного характеру. Підприємства ПАТ «Полтаваобленерго» та КП «Полтававодоканал» мають вжити необхідних заходів із недопущення подібних ситуацій.

Як повідомив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло, пізно ввечері «Полтаваобленерго» відновило електропостачання, і воду знову почали подавати в будинки.

«Нині конфлікт врегулювано, але проблему не вирішено. Дякую «Полтаваобленерго», що пішли назустріч та відновили електропостачання, а «Полтававодоканал» оперативно спрацював», – зазначив Олег Пругло.

За його словами, конфлікт виник через борги минулих років за електроенергію.

«Нині борг різниці в тарифах становить 245 млн грн. Він накопичувався десятки років. Різницю має відшкодовувати держава. За рахунок обласного та міського бюджетів його не можливо погасити. Минулого року вдалося закрити борг по різниці в 14 млн грн. Цього року гроші ще не виділяли. Це тільки ускладнює фінансовий стан комунального підприємства. За ці кошти можна було б робити ремонтні роботи. Адже в місті 60 колекторів в аварійному стані», – сказав Олег Пругло.

На комісії також прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів та Мінрегіону щодо погашення різниці в тарифах.

Перейти до вмісту